دندان پزشکی کودکان

ضربه به دندان شیری

ضربه به دندان شیری

لترال لوکسیشن یا جابجایی در دندان های شیری:

در این نوع جابه جایی بعد از تروما معمولا تاج به سمت پالاتال و ریشه به سمت باکال میرود بنابراین ریشه دندان شیری جابجا شده به سمت جوانه دندان دائمی نرفته ولی در موارد کمی مخصوصا اگه جسم خارجی مثل پستانک در دهان کودک باشه ممکن در جهت مخالف این اتفاق بیافته.
بهترین درمان این است که دندان ها با فشار انگشت ری پوزیشن شده و برای 2-3  هفته اسپلینت شوند.
در صورتی که امکان اسپلینت براتون وجود نداره باید توجه کنید که تداخل اکلوزالی با تروما ایجاد شده یا نه
اگر تداخل اکلوزالی دارد و نمیتونید  ری پوزیشن انجام دهید، مثلا مدت زیادی از تروما گذشته و لخته تشکیل شده دندان را ext کنید.
اگر تداخل اکلوزالی ندارید که معمولا هم بخاطر اپن بایت و یا اورجت بیشتر در کودکان کوچکتر این حالت دیده میشه میتونید دندان را به حال خودش بذارید تا با فشار زبان ری پوزیشن شود .
در صورتی که تصمیم به نگهداری دندان داشتید حتما بهداشت دهان خوب آموزش داده شود رژیم غذایی نرم برای 2 هفته داده شود .
و ریسک از دست دادن پالپ و نکروز را در نظر داشته باشید و به والدین اطلاع بدید
یادم نمیاد ولی فکر میکنم کتاب اشاره ای به آنتی بیوتیک نکرده است ولی من معمولا آنتی بیوتیک میدهم مخصوصا اگر صورت هم زخم شده باشد.
برای من در اکثر مواردی که تداخل اکلوزالی نداشته و اسپلینت هم نکردم دندان خودبخود برگشته و مشکل خاصی نبوده ولی اگر والدین خیلی از لقی شاکی هستن و بچه برای اسپلینت همکاری نمی کنه می توانید extraction نمایید.

دکتر جمیلیان

درباره دکتر جمیلیان

دکتر جمیلیان، متخصص ارتودنسی دارای فلوشیپ تخصصی جراحی ارتودنسی و ناهنجاری های فک و صورت و استاد تمام وقت بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، دارای بورد تخصصی ایران و اروپا و عضو انجمن ارتودنتیست های ایران و آمریکا و اروپا هستند.

14 دیدگاه برای “ضربه به دندان شیری

  1. Avatar احمد گفت:

    سلام آقای دکتر
    میشه لطفا در مورد معنای جابجایی بعد از تروما و پالاتال و باکال و تداخل اکلوزالی توضیح دهید. بچه من چند ماهه که دندانهای شیری فک پایینش در حال کج شدن و نامرتب شدن است. چکار باید بکنم؟ کودک من ۷ سال دارد. متشکرم

    1. دکتر جمیلیان دکتر جمیلیان گفت:

      سلام اگر در این سن دندانها ی فک پایین کودک شما کج شده است نگران نباشید جون به علت رویش دندانهای دایمی که کمی بزرگتراز دندانهای شیری هستند در این سن مقداری کمبود فضا وجود خواهد داشت که باعث کجی دندانها می شود. برای این مشکل بهتر است ذر 8 الی 9 سالگی به متخصص ارتودنسی مراجعه نمایید. ولی اگر دندانها دجار ضربه و تروما شده اند بیمار می بایست سریعا به دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی مراجعه نماید. و اگر بیمار دارای تداخلات اکلوزالی است و یا دارای کراس بایت قدامی و یا خلفی است باید سریعا به متخصص ارتدنسی مراجعه نماید

  2. Avatar Amin hossini گفت:

    سلام کودک ۲ساله دارم درحین بازی افتادوضربه به دندون شیری جلوش خردوالان یکی ازدندانهاش به سمت عقب رفته و لب بالش خون مردگی داره
    لطفاراهنمایی کنید

    1. دکتر جمیلیان دکتر جمیلیان گفت:

      با سلام باید توسط دندان پزشک معاینه شود . و لبش را در ابتدا کمپرس یخ میگذاشتید تا جلوگیری از خونمردگی شود.

      1. Avatar مهیار جعفری گفت:

        سلام برادر من ۲ سالشه و دوتا دندان جلویی بالاش در اثر افتادن از ریشه دراومده باید چیکار کنیم

        1. دکتر جمیلیان دکتر جمیلیان گفت:

          با سلام. جهت معاینه به دندانپزشک مراجعه شود. دندان شیری بوده باید صبر کنید 6 تا 7 سالگی دندان اصلی درمیاید.

  3. Avatar فرزانه گفت:

    سلام من یه پسر دوساله دارم خورده به دیوار دندونش نمیدونم شکسته یا رفته داخل لثه اش وای لثه اش ورم کرده انگار دندون برگشت داخل
    من اصلا تیکه دندونش رو ندیدم باید چیکار کنم

    1. دکتر جمیلیان دکتر جمیلیان گفت:

      با سلام . بهتر است به دندانپزشک جهت معاینه مراجعه کنید.

  4. Avatar زينب گفت:

    باسلام وخسته نباشيد. پسر من ٣ سال و ٧ ماهش هست و دندون هاي جلويش لق شده بر اثر ضربه خيلي درد داشت و اذيت ميكرد وغذا نميتونست بخوره برديمش دكتر. دكتر چسب زد براش و گفت كه اگه چسبش بگيره وبذاره خوبه براش فيكس ميشه. ولي چسب افتاد و باز لق شد دندونش. البته پسرم خيلي بازي گوش هست. خطرناكه هست براش راهنمايي كنيد لطفا

    1. دکتر جمیلیان دکتر جمیلیان گفت:

      با سلام . با توجه به توضیحات شما و سن کودک بهتر است دندان شیری کشیده شود، بدلیل اینکه دندان جلو هست مشکلی برای کمبود فضا هم بوجود نمی آید.

  5. Avatar سوما گفت:

    سلام آقای دکتر. دخترم بیست ماهه است. در اثر ضربه دندان جلو بالاییش از ریشه درآمده.چیکار میتونم بکنم دارم از نگرانی میمیرم.مشکلی برای دندان دایمی نمیفته؟ الان دچار عفونت نمیشه؟

    1. دکتر جمیلیان دکتر جمیلیان گفت:

      با سلام بهتر است توسط یک دندانپزشک معاینه شود. تا ببیند ضربه فقط به این دندان وارد شده یا خیر. اگر این دندان شیری افتاده است دندان اصلی کودک شما در شش سالگی در میاید.

  6. Avatar علی حجازی نیا گفت:

    سلام دکتر وقت بخیر … پسرم ۲سالشه یکی از دندونای جلوییش خورد به لبه در ماشین و شکست !

    مشکل خاصی هم پیش میاد ؟!
    دندون جایگزین هم حالا! درمیاد یا تا ۶،۷ سالگیش باید صبر کرد ؟!

    1. دکتر جمیلیان دکتر جمیلیان گفت:

      با سلام. بله دندان اصلی 6 تا 7 سالگی رشد میکند. اگر دندان بیشترش رفته و به لثه رسیده کشیده شود بهتر است چون درد می گیرد .

دیدگاهتان را بنویسید
